Brokolica a avokádo spriatelení v polievke

Ak máte radi brokolicu a zároveň aj avokádo, z týchto dvoch surovín si môžete pripraviť chutnú a hlavne nesmierne zdravú, krémovú polievku. Možno sa vám táto kombinácia zdá zvláštna, alebo si neviete predstaviť chuť teplého avokáda, avšak verte že budete očarení.

špenátová polévka
 
Pripravte si:

  • Jednu väčšiu brokolicu
  • Dve vyzreté avokáda (Zrelosť avokáda zistíte podľa toho, či je na dotyk mäkké alebo poriadne tuhé. Tvrdé kúsky radšej nechajte v obchode, pretože ich chuť nie je vôbec príjemná.)
  • Cca pol litra kuracieho, alebo zeleninového vývaru ( Ak sa rozhodnete pre vývar z kocky, teda bujónu, skúste si kúpiť aspoň organický výrobok. Pri príprave zdravej polievky, by ste tým klasickým všetko iba pokazili. )
  • Tvrdí syr podľa vlastného výberu ( V tejto kombinácií chutí asi najlepšie tvrdý typ mozzarely, poprípade parmezán. )
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Mikro – bylinky (žerucha, reďkovka, červená repa … )

 avokáda

Hotovú ju máte RAZ DVA !

 
Príprava tejto polievky je extrémne rýchla a zároveň jednoduchá. Na začiatok si uvarte brokolicu. Stačí ak ju odrežete tesne nad stopkou. Keďže ju budete nakoniec mixovať, tak jej kúsky nebudú v jedle absolútne prekážať. Brokolicu vložte do vriacej vody a hrniec odstavte maximálne po dvoch minútach, od momentu, kedy začne voda vrieť. Takto sa vám nerozvarí, zanechá si svoju výbornú chuť, farbu a hlavne všetko zdravé. Následne brokolicu vyberte, avšak vodu nevylievajte. Pridajte k nej dve avokáda, zohriaty vývar a všetko poriadne okoreňte i osoľte. Všetky ingrediencie rozmixujte do hladka. Ak sa vám bude zdať konzistencia príliš hustá, polievku zrieďte vodou, v ktorej sa varila brokolica.
 
Po tom, ako naložíte polievku do misiek, na vrch kvapnite niekoľko kvapiek olivového oleja a pridajte spomínané bylinky. Ak si neviete krémovú polievku predstaviť bez smotany, či mlieka, môžete tieto suroviny do nej pokojne pridať. Dobrú chuť!